Ga terug
–+ servings
Gnocchi met boerenkool uit de oven
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gnocchi met boerenkool uit de oven

Gnocchi met boerenkool uit de oven
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italian
Trefwoord: Gnocchi met boerenkool uit de oven
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 150 gram boerenkool
  • 50 gram boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 sprietjes tijm, alleen de blaadjes
  • 40 gram bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml melk
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 500 gram gnocchi
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak aan tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij.
  • Verhit de boter in dezelfde pan en fruit de knoflook en tijm aan. Voeg de bloem toe en laat dit 2 minuten meegaren. Blus af met witte wijn en voeg dan beetje bij beetje, al roerend, de melk toe tot een saus begint te vormen (het is nu nog relatief dun).
  • Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gnocchi en de boerenkool toe en meng door.
  • Doe alles in een ovenschaal, verdeel de andere helft van de kaas eroverheen, en bak 15 minuten af in de oven. Tot de kaas gesmolten is.
  • Laat 5 minuten staan voordat je het serveert.