Ga terug
–+ servings
Orzo in een boter citroensaus met garnalen
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Orzo in een boter citroensaus met garnalen

Orzo in een boter citroensaus met garnalen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Orzo in een boter citroensaus met garnalen
Porties: 3

Ingrediënten

  • 400 gram rauwe garnalen, schoongemaakt en drooggedept
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 gram boter
  • 100 ml witte wijn
  • sap van een halve citroen
  • 275 gram orzo
  • 500 ml bouillon
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • verse peterselie, peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Breng de garnalen op smaak met peper en zout en bak tot ze roze en gaar zijn. Zet opzij.
  • Voeg aan dezelfde pan de boter toe en fruit de ui en knoflook aan. Blus af met de witte wijn en citroensap.
  • Voeg de orzo toe en meng door, voeg de bouillon toe en laat dan 9 minuten pruttelen op laag vuur totdat de orzo gaar is (roer af en toe door).
  • Voeg de parmezaan toe en meng door tot dit gesmolten is. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  • Dien de orzo op met de garnalen en garneer met verse peterselie.