Ga terug
–+ servings
Orzo met courgette en halloumi
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Orzo met courgette en halloumi

Orzo met courgette en halloumi
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd28 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: Orzo met courgette en halloumi
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram orzo
  • 1 blokje kippenbouillon (of groente)
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 takje dille
  • 1 takje munt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 blok halloumi
  • chilivlokken

Instructies

  • Breng een pan met ruim water en het bouillonblokje aan de kook en kook de orzo zoals op de verpakking vermeld.
  • Meng intussen de Griekse Yoghurt met de knoflook en bak de courgette en rode ui in een (gril)pan met 1 eetlepel zonnebloemolie tot gaar.
  • Verhit in een andere pan de overige eetlepel olie. Snij de halloumi in plakken en dep droog. Bak de halloumi aan beide kanten tot goudbruin en krokant. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Giet de orzo af en meng met de verse dille en verse munt.
  • Verdeel de Griekse yoghurt over 2 borden, daar de orzo op met de gegrilde groenten en als laatste de halloumi. Garneer met wat chilivlokken.