Garnalen in een romige chipotle saus
Garnalen in een romige chipotle saus
Bereidingstijd29 minuten min
Totale tijd29 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Garnalen in een romige chipotle saus
Porties: 2
- 150 gram rijst
- 12 grote garnalen
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el diced chipotle van La Morena (meer of minder mag dus ook)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 tl knoflook, fijngehakt
- 150 ml kippenbouillon
- 150 ml slagroom
- 2 handen spinazie
- peper en zout
- verse koriander, naar smaak, fijngehakt
- 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
Maak de garnalen schoon, dep goed droog. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de garnalen, de diced chipotle en komijnpoeder toe en bak 2 minuten aan.
Voeg de sjalot en knoflook toe en bak mee tot de sjalot zacht is.
Voeg de kippenbouillon en de slagroom toe. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de saus dik genoeg is.
Voeg als allerlaatst de spinazie toe en roer door tot dit geslonken is. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Meng wat fijngehakte koriander met de rijst. Dien de rijst op met de garnalen in saus en de komkommer.