Ga terug
–+ servings
Mozzarella uit de oven met spaghetti
Recept afdrukken
3.50 van 2 stemmen

Mozzarella uit de oven met spaghetti

Mozzarella uit de oven met spaghetti
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Mozzarella uit de oven met spaghetti
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 125 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 200 ml gezeefde tomaten (ik gebruik altijd Mutti)
  • 1 takje basilicum, blaadjes fijngehakt (+extra voor garnering)
  • 1/2 tl oregano
  • peper, zout en chilivlokken
  • 1 grote bol buffelmozzarella
  • 200 gram spaghetti

Instructies

  • Verhit in een ovenbestendige kleine pan (van ongeveer 20 a 22 cm in diameter) de olie en fruit de ui en knoflook aan.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak mee tot deze zacht beginnen te worden.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe samen met de verse basilicum en oregano. Breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur zachtjes inkoken.
  • Verhit intussen de oven voor op 200 graden en breng een pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente.
  • Dep de bol mozzarella droog en leg in de saus. Bak af in de oven totdat de mozzarella gesmolten is, zo'n 10 a 15 minuten.
  • Voeg de spaghetti toe aan de pan en meng direct goed door.
  • Verdeel over twee borden, garneer met verse basilicum en optioneel wat chili flakes. Dien direct op.