Ga terug
–+ servings
Orzo met salie en kipgehaktballen
Recept afdrukken
4.25 van 4 stemmen

Orzo met salie en kipgehaktballen

Orzo met salie en kipgehaktballen
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd44 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Grieks
Trefwoord: orzo met salie
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Voor de orzo

  • 2 el boter
  • 10 blaadjes salie
  • 1 el olijfolie
  • 225 gram orzo
  • 250 gram kippenbouillon (ik hou altijd wat meer achter de hand voor de zekerheid)
  • 2 takjes tijm
  • 50 ml slagroom
  • 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas (+ extra voor garnering)
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • peper en zout

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom aan tot goudbruin en gaar.
  • Verhit in een andere pan de boter en bak hier de salie in aan, zo'n 2 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Voeg de olie en de orzo toe aan de pan en bak de orzo een minuut of twee.
  • Voeg de bouillon toe aan de pan samen met de tijm en laat pruttelen tot de orzo gaar is, zo'n 6 minuten. Roer af en toe door. Voeg wat extra bouillon toe als het te droog wordt.
  • Voeg dan de slagroom, parmezaan en spinazie toe en roer constant door tot de spinazie geslonken is. Voeg op het einde de salie toe en meng nog even door.
  • Serveer de orzo samen met de gehaktballen. Garneer met wat extra parmezaanse kaas en dien direct op.