Ga terug
–+ servings
tonijn tataki tostada
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Tonijn tataki tostada

Tonijn tataki tostada
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd18 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Japans, Mexicaans
Trefwoord: tonijn tataki tostada
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • 2 tonijn steaks a 230 gram
  • 3 el furikake (of 1 el wit sesamzaad, 1 zwart sesamzaad, 1 el fijngemalen zeewier en een snuf zeezout)
  • 4 kleine tortilla's
  • 50 gram witte kool, fijn gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • verse koriander
  • wasabi mayonaise

Instructies

  • Verhit wat olie in een koekenpan. Haal de tonijn door de furikake zodat ze helemaal bedekt zijn. Bak 30 seconden aan beide kanten in een hete koekenpan. Haal uit de pan en laat rusten.
  • Veeg de pan schoon, verhit nu een flinke laag olie in de pan en bak de tortilla's per keer tot aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Meng de witten kool en de avocado. Snij de tonijn in plakjes.
  • Verdeel de avocado/kool over de tostada's. Verdeel de tonijn hieroverheen. Garneer met verse koriander en wasabi mayonause en eventueel nog wat overgebleven furikake.
  • Serveer direct.