Ga terug
+ servings
Sriracha kip met rijst
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Sriracha kip met rijst

Sriracha kip met rijst
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Sriracha kip met rijst
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de kip

  • flinke laag zonnebloemolie
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 ei, opgeklopt
  • maïzena

Voor de saus

  • 6 el sriracha
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el sojasaus
  • 3 el water
  • 3 el boter
  • 2 stengels bosui, in ringen gesneden
  • sesamzaad

Instructies

  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een (koeken)pan.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Meng de kip met het opgeklopte ei en paneer daarna met maizena.
  • Bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin, krokant en gaar.
  • Verhit intussen de sriracha, bruine suiker, sojasaus, water en boter. Voeg de helft van de bosui toe. Roer door tot de suiker gesmolten is.
  • Meng de kip met de saus. Garneer met het sesamzaad en serveer met witte wijst, broccoli, bimi, peultjes of sugarsnaps.