Ga terug
–+ servings
Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep

Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: nederlands
Trefwoord: Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el ricotta
  • 50 gram paneermeel (je wil een stevige textuur)
  • 2 takjes peterselie en dille, blaadjes grof gehakt
  • 1 el olie

Voor de maaltijdsoep

  • 2 el olie
  • 1 prei, in halve ringen gesneden
  • 2 wortelen, in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in kwart maantjes gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram orzo
  • 10 gram verse peterselie, grof gehakt
  • 10 gram verse dille, grof gehakt
  • creme fraiche

Instructies

  • Meng het kipgehakt met ricotta, paneermeel, verse peterselie en dille en breng op smaak met peper en zout. Draai ballen van ongeveer 2.5 cm in diameter.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar.
  • Verhit intussen de overige 2 el olie in een hoge pan en bak de prei, wortel en selderij aan tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Voeg de bouillon en de orzo toe en laat zachtjes koken tot de orzo gaar is, ongeveer 8 a 9 minuten.
  • Voeg de kipgehaktballen en de verse kruiden toe, meng door en breng op smaak met peper en zout. Dien op met wat creme fraiche.