Ga terug
+ servings
Noodles met champignons en biefstuk
Recept afdrukken
2 van 1 stem

Noodles met champignons en biefstuk

Noodles met champignons en biefstuk
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Noodles met champignons en biefstuk
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram noodles
  • 2 el olie
  • 250 gram champignons
  • 2 kogelbiefstukken, in reepjes gesneden
  • 2 tl maïzena
  • 150 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl zwarte peper
  • optioneel: Crispy chilie olie
  • bosui, in ringen gesneden
  • handje pinda's, grof gehakt

Instructies

  • Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld staat gaar (let op, sommige noodles moet je na het koken afspoelen met koud water, dus lees de verpakking).
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons, op smaak gebracht met wat peper en zout, tot deze goudbruin zijn. Haal uit de pan.
  • Meng de maïzena met het water, roer even door, en voeg de sojasaus, ketjap manis, bruine suiker en peper toe. Zet opzij.
  • Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit de overige el olie in de koekenpan en bak de biefstuk kort, tot deze net bruin gekleurd is.
  • Voeg de champignons en de net bereide saus toe en laat inkoken. Voeg de noodles toe, optioneel wat crispy chili olie en dien dan op met de bosui en pinda's.