Ga terug
+ servings
Kolokithokeftedes
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kolokithokeftedes – Griekse courgette koekjes

Courgette fritters met feta en kruiden
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: courgette, courgettekoekjes, feta, fritters, kruidenboter
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels dille fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels munt
  • 100 gram feta
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Rasp de courgette, doe in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat dit een half uurtje staan.

  • Druk vervolgens al het vocht eruit en doe de geraspte courgette in een kom.

  • Voeg dan de overige ingrediënten (behalve de olie uiteraard) toe en meng dit goed.

  • Proef het mengsel om te kijken of je voldoende zout hebt toegevoegd. Dit
    soort dingen moeten hoog op smaak gebracht worden omdat het bakken de
    zoutsmaak nog vermindert.

  • Verhit wat olie in een pan. Ik gebruik meestal zonnebloemolie want dit kan en mag heel heet worden.

  • Gebruik 2 lepels van dit mengsel per koekje, vorm een beetje in de pan
    (ik gebruik meestal de bolling van mijn lepel om het wat platter te
    maken) en bak dit dan aan beide kanten aan totdat de buitenkant mooi
    bruin gebakken is.

  • Let op dat je er niet teveel tegelijkertijd in de pan doet, dan gaat de
    temperatuur te snel omlaag en worden ze niet goed gebakken.

  • Laat na het bakken de koekjes nog eventjes uitlekken op wat keukenpapier
    en serveer dan met tzatziki en een stukje vlees/vis/vleesvervanger.