Zalm teriyaki met sriracha
Zalm teriyaki met sriracha
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Zalm teriyaki met sriracha
Servings: 1
Voor de saus
- 4 el ketjap manis
- 2 el sojasaus
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el sesamolie
- 1 el sriracha
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
Verder
- 150 gram rijst, ongekookt
- 2 zalmmoten
- 1 avocado, in plakjes gesneden
- 1/2 komkommer, in halve maantjes gesneden
- 80 gram edamame bonen
- sesamzaadjes
- nori, verkruimeld
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng voor de saus alle ingrediënten en verwarm tot de suiker is gesmolten.
Leg de zalm om een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met de saus (rest gebruiken we zo voor over de rijst). Bak 10 a 12 minuten af in de oven (afhankelijk van hoe dik je filets zijn).
Kook intussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
Verdeel de rijst en groenten over de borden, leg de zalm hierop en verdeel de saus over de zalm en rijst. Garneer als laatste met sesamzaadjes en wat verkruimelde nori (of Furikake kruidenmix als je dit hebt).