Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Zaalouk met halloumi
Zaalouk met halloumi
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
48
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht, lunch
Keuken:
Mediterraan
Trefwoord:
Zaalouk met halloumi
Servings:
2
Ingrediënten
2
aubergines
1
el
olijfolie
2
tenen
knoflook, fijngehakt
1
el
tomatenpuree
2
tl
komijnpoeder
2
tl
paprikapoeder
1/2
tl
chilipoeder
1
laurierblad
1
blik
tomaten polpa a 425ml (ik gebruik altijd Mutti)
sap van 1/4 citroen
zout
1
blok halloumi
zonnebloemolie
Instructies
Verhit de oven voor op 250 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine en bak tot het velletje zwart gekleurd is, zo'n 30 minuten.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
Voeg de komijn, paprika, chilipoeder en laurier toe. Voeg ook de polpa en citroensap toe en breng op smaak met zout.
Snij de aubergines door midden en schraap de vulling eruit. Voeg dit aan de pan toe. Laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Snij de halloumi in plakken en dep droog. Verhit wat zonnebloemolie in een (gril)pan en bak de halloumi aan beide kanten aan tot goudbruin.
Haal de laurier uit de zaalouk en proef of je nog meer op smaak moet brengen met zout.
Serveer de zaalouk met de halloumi, tzatziki en pita's.