Meng voor het deeg het bloem met het zout en voeg het water toe. Meng een paar minuten met een spatel of je handen door. Het is een nat deeg, dit is ook de bedoeling. Dek de kom met het deeg af en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Zet een pan met heet water op en maak de glasnoodles klaar zoals op de verpakking vermeld staat.
Fruit in wat olie de knoflook, gember, prei en wortel aan. Verkruimel de maggi blokjes en voeg toe. Voeg de glasnoodles ook toe wanneer deze klaar zijn en meng alles goed door
Zet een anti aanbakpan op laag vuur (laag vuur is belangrijk anders blijft het deeg niet aan de pan plakken). Pak een deel van het deeg op in één hand en smeer in de pan, trek het overtollige deeg weer uit de pan. Je hebt nu, als het goed is, een dun laagje deeg in de pan. Laat op het vuur totdat het deeg droog is en je het velletje zo uit de pan kan trekken. Leg op een theedoek terwijl je doorgaat met de rest.
Leg een beetje vulling onderaan je loempia vel, vouw de zijkanten naar binnen en rol dan op. Smeer wat water op het laatste stukje loempia vel om dicht te plakken. Herhaal met de rest
Verhit zonnebloemolie in een pan (op ongeveer 180 graden) en bak de loempia tot goudbruin en knapperig.
Notes
Je kunt de loempia's ook eerder maken en invriezen.