De avond ervoor: Kneed de gist, melk, bloem, suiker, zout en het ei tot een egaal deeg. Voeg beetje bij beetje de boter toe en kneed door tot een soepel en glad deeg (ong 10 minuten in een standmixer op stand 4). Dek af met een plastic tas oid en zet in de koelkast.
In de ochtend: Klop de boter op met de tahini tot een egale massa. Zet even in de koelkast om wat uit te harden.
Meng de lichtbruine basterdsuiker met de kaneel.
Rol het deeg op een bebloem aanrecht uit tot een lap van 40 cm breed en 30 cm lang. Smeer in met de tahini boter en verdeel de suiker hier overheen.
Rol de brede kant op zodat je een sigaar hebt van 40 cm lang. Snij in de lengte door midden en twist om elkaar heen. Je kunt evt de uiteindes waar geen vulling zit afsnijden. Leg voorzichtig in een ingeblikt bakblik van 30cm en laat rijzen tot verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer het deeg in met opgeklopt ei en garneer met sesamzaad.
Bak 50 minuten af, dek tijdens het bakken af met folie als het te donker wordt.
Laat afkoelen voordat je de babka aansnijdt.