Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 centimeter en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een sudderpan en bak het vlees aan beide kanten aan tot je een goede bruine korst hebt. Doe dit in delen zodat je de pan niet te vol legt. Haal na het bakken het vlees uit de pan en zet opzij.
Snijd intussen1 ui en de tomaat in partjes en haal het velletje van de knoflook. Voeg toe aan de pan samen met de komijnpoeder en de chipotle pepers in adobe saus. Bak 3 tot 4 minuten, voeg dan 200 ml kokend water toe. Pureer dit tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
Leg het vlees hier in en laat in ongeveer 2.5 uur gaar sudderen, totdat het vlees uit elkaar valt. Haal het vlees weer uit de pan en trek uit elkaar
Snipper intussen de overige ui fijn en hak de koriander fijn.
Verhit een beetje olie in een koekenpan. Dip een tortilla in de saus die nog in de sudderpan zit en leg in de koekenpan. Verdeel hier wat geraspte Texmex kaas op, wat van het stoofvlees en als laatste de gesnipperde ui en koriander.
Laat bakken tot de kaas gesmolten is en klap dan dicht. Herhaal met de rest.
Serveer met crème fraîche en een schijfje limoen.