Stamppot spitskool met kaas
Stamppot spitskool met kaas
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: Stamppot spitskool met kaas
Servings: 2
- 500 gram geschilde aardappelen, iets kruimig
- 1 spitskool, in reepjes gesneden
- 25 gram roomboter
- 100 ml melk
- 100 gram geraspte belegen kaas
- peper en zout
Voor de karbonades
- 2 karbonades
- 1 ei, opgeklopt
- 50 gram panko
- peper en zout
- (zonnebloem)olie
Kook in een pan met gezouten water de aardappelen en de spitskool samen gaar, afhankelijk van hoe groot de stukken aardappel zijn duurt dit ongeveer 10 a 15 minuten.
Giet af, voeg de melk en boter toe en stamp tot een puree.
Voeg de geraspte kaas toe en meng tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout
Breng intussen de karbonades op smaak met peper en zout, haal door het eimengsel en dan door de panko.
Verhit een koekenpan met een flinke laag olie en bak de karbonades aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar, zo'n 10 minuten.
Dien de stamppot op, eventueel met een extra klontje boter, samen met de karbonades.