Spaghetti mosselen Arrabiata
Spaghetti mosselen Arrabiata
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Spaghetti mosselen Arrabiata
Servings: 2
- 150 gram spaghetti
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 100 gram panchetta, in stukjes gesneden
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 kilo mosselen, afgespoeld en gebroken of open mosselen weggegooid
- 50 gram panko
- 1 el crispy chili olie
- handje peterselie, fijngehakt
Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de sjalot en panchetta aan tot de panchetta knapperig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg de tomatenblokjes toe, breng de saus op smaak met zout, en laat dit 5 minuten inkoken.
Meng intussen in een andere koekenpan de panko en de crispy chili olie en verhit tot de pankogoudbruin is. Haal van het vuur en zet opzij.
Voeg de mosselen toe aan de pastasaus. Roer door en laat dit, met deksel op de pan, gaar stomen in ongeveer 5 minuten tot de schelpen open staan.
Meng de gekookte spaghetti door de saus en de mosselen.
Dien op, op een grote schaal of 2 borden. Garneer met de chili panko en fijngehakte peterselie.