Ga terug
–+ servings

Spaghetti mosselen Arrabiata

Spaghetti mosselen Arrabiata
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Spaghetti mosselen Arrabiata
Servings: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 100 gram panchetta, in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kilo mosselen, afgespoeld en gebroken of open mosselen weggegooid
  • 50 gram panko
  • 1 el crispy chili olie
  • handje peterselie, fijngehakt

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de sjalot en panchetta aan tot de panchetta knapperig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, breng de saus op smaak met zout, en laat dit 5 minuten inkoken.
  • Meng intussen in een andere koekenpan de panko en de crispy chili olie en verhit tot de pankogoudbruin is. Haal van het vuur en zet opzij.
  • Voeg de mosselen toe aan de pastasaus. Roer door en laat dit, met deksel op de pan, gaar stomen in ongeveer 5 minuten tot de schelpen open staan.
  • Meng de gekookte spaghetti door de saus en de mosselen.
  • Dien op, op een grote schaal of 2 borden. Garneer met de chili panko en fijngehakte peterselie.