Rode uien tarte tatin met Boursin
Rode uientarte tatin met Boursin
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Rode uien tarte tatin met Boursin
Servings: 8
- 5 rode uien
- 2 el boter
- 1 el balsamico azijn
- 2 takjes tijm (+extra voor garnering)
- 1/2 pakje Boursinknoflook & fijne kruiden (+extra voor garnering)
- 1 rol bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de uien en snijd overlangs door midden. Snij dan iedere helft in 2 plakken.
Verhit de boter in een ovenbestendige koekenpan en bak de uien aan beide kanten aan tot ze goudbruin zijn. Draai telkens voorzichtig om zodat de stukken ui niet uit elkaar vallen. Voeg, wanneer de uien bijna klaar zijn, de balsamico azijn en de blaadjes van de tijm toe, bak kort mee en haal van het vuur.
Zorg dat de bolle kant van de uien omhoog ligt, zodat je bij het omdraaien van de tarte tatin de structuur van de ui ziet. Verdeel de Boursin over de uien en leg het bladerdeeg erop. Snij de overhangende delen weg en duw met een lepel de zijkant van het deeg een beetje onder de uien.
Bak 25 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is. Laat 5 minuten afkoelen en keer dan om op een serveerschaal of bord.
Garneer met extra Boursin en extra tijm en dien direct op.