Ga terug
+ servings
Eenpanspasta met penne en gehakt
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Eenpanspasta met penne en gehakt

Eenpanspasta met penne en gehakt
Bereidingstijd15 min
Totale tijd14 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: Eenpanspasta met penne en gehakt
Porties: 4

Equipment

  • grote (gietijzeren) pan met deksel

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 10 zongedroogde tomaat (uitgelekt), fijngehakt
  • 300 gram gehakt
  • 1 tl oregano
  • 425 ml passata (ik gebruik altijd Mutti)
  • 400 ml water
  • 300 gram penne
  • 75 gram fijngeraspte parmezaanse kaas (+extra voor garnering)
  • 250 gram ricotta
  • handje verse basilicum en peterselie, fijngehakt
  • peper en zout en chilivlokken

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan, fruit de ui en knoflook aan. Voeg wanneer de ui glazig is, de fijngesneden zongedroogde tomaat toe. Bak een minuut mee.
  • Voeg het gehakt toe, breng direct op smaak met peper en zout, en rul tot heel fijn en het vlees bruin begint te kleuren. Dit kan een paar minuten duren omdat er veel vocht vrij kan komen en dit eerst moet verdampen voordat het vlees begint te kleuren.
  • Voeg dan de oregano, passata en het water toe. Meng door en voeg de penne toe. Laat nu met deksel op de pan de penne garen, 7 minuten. Roer regelmatig door en kijk of je extra water moet toevoegen. Breng als laatste nog op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit, voeg de fijn geraspte Parmezaanse kaas, 100 gram van de ricotta en de basilicum en peterselie toe en meng door.
  • Dien direct op, garneer met nog een flinke eetlepel ricotta per bord samen met wat extra fijngeraspte Parmezaanse kaas en chilivlokken naar smaak.