Ga terug
–+ servings
Ravioli ovenschotel
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Ravioli ovenschotel

Ravioli ovenschotel
Bereidingstijd5 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gram ravioli naar keuze
  • 1 blik tomatenpulpa
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl oregano
  • 60 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit wat olie in een steelpan, fruit de knoflook aan en voeg de tomaat toe samen met de oregano, 30 gram van de parmezaanse kaas, wat verse basilicum gescheurd en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat dit op halfhoog vuur inkoken tot een dikkere tomatensaus. Hoe langer je de saus op laat staan, hoe lekkerder het wordt omdat je het zure van de tomaat eruit kookt. Als je weinig tijd hebt kun je ook een snufje suiker gebruiken.
  • Meng de ravioli met de saus en doe in een ovenschaal. Verdeel de overige 30 gram parmezaanse kaas erover en ook de in stukken gescheurde mozzarella.
  • Bak 15 minuten af in de oven tot de kaas gesmolten is en de ravioli gaar is.
  • Dien direct op, eventueel met wat extra basilicum.