Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Verhit voor de bechamel de boter in een steelpan. Wanneer de boter gesmolten is, voeg de bloem toe en roer een minuutje door. Dit is zodat de bloem kan garen.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tussendoor goed zodat er geen klontjes in zit. Laat al roerend op laag vuur staan totdat je een dikke saus hebt. Is je saus te dun, neem dan meer tijd en laat verder inkoken. Je wilt echt een dikkere saus want je wil niet dat dit zo van het brood afloopt.
Beleg 2 sneeën brood met (optioneel eerst een beetje mosterd) ham en 2/3 van alle geraspte kaas. Verdeel 2 a 3 eetlepels over de kaas en leg dan de andere snee brood erop.
Verdeel hierop een ruime hoeveelheid bechamel en verdeel dan de rest van de geraspte kaas hier overheen.
Bak zo'n 15 tot 20 minuten af in de oven, totdat de kaas gesmolten is en de bovenkant goudbruin is.
Indien gewenst, bak wanneer je croque bijna klaar is een eitje. Serveer je croque direct uit de oven, eventueel met het gebakken eitje en wat kiemen.
Notities
Mocht je kaas niet goudbruin worden, zet dan op het einde kort de grill aan maar blijf erbij. Het kan dan snel gaan en je wil niet dat de kaas hard bakt.