Ga terug

plaatpizza

plaatpizza
Bereidingstijd20 min
Totale tijd3 uur
Gang: Bijgerecht, lunch, Tussendoortje
Keuken: Italiaans, nederlands
Porties: 4

Equipment

  • bakplaat van ongeveer 25 bij 33 cm

Ingrediƫnten

Voor het deeg

  • 250 gram patentbloem
  • 160 gram water, lauwwarm
  • 4 gram gedroogde gist
  • 20 gram olijfolie
  • 5 gram zout

Verder

  • 1/2 bik tomatenblokjes
  • handje cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 gram belegen kaas, geraspt
  • bol mozzarella, in plakjes gesneden
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • verse basilicum, fijngehakt
  • extra olijfolie voor het invetten van de bakplaat

Instructies

  • Meng het water met de olijfolie en de gist en klop door, laat even staan totdat de gist begint te schuimen.
  • Voeg toe aan het bloem en kneed door tot een samenhangend geheel. Voeg dan het zout toe en kneed door tot een soepel deeg zoals hierboven beschreven. Dek de kom met het deeg af en laat op een warme plek staan tot zichtbaar gerezen, ongeveer een uur.
  • Vet de bakplaat in en verplaats het deeg hiernaar. Rek de zijkanten een beetje uit totdat het deeg ongeveer de hele bakplaat vult. Dek af met een schone vochtige theedoek en laat nogmaals ongeveer een uur op een warme plek rijzen totdat je luchtbellen/blaasjes in het deeg ziet.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng de tomatenblokjes op smaak met peper, zout en oregano.
  • Vet je vingers in met olijfolie en duw kuiltjes in het deeg. Verdeel de tomatensaus over het deeg en daarna als eerste de geraspte kaas, dan de cherrytomaten en als laatste de mozzarella.
  • Bak in de oven tot het deeg gaar is, zo'n 25 a 30 minuten.
  • Garneer met verse basilicum en dien direct op.