Go Back

Dubbel gebakken gepofte aardappel

Dubbel gebakken gepofte aardappel
Bereidingstijd15 min
Totale tijd2 uur
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aardappelen, gepofte aardappel
Porties: 4

Equipment

  • aluminium folie

Ingrediƫnten

  • 4 grote aardappelen
  • 4 el kruidenboter
  • 4 el creme fraiche
  • 100 gram geraspte cheddar
  • peper, zout en bieslook
  • scheutje zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit de oven voor op 200 graden.
  • Smeer de aardappelen in met een beetje olie, breng op smaak met zout en wikkel elke aardappel in aluminiumfolie. Baak de aardappelen in de oven totdat ze zacht zijn. Dit duurt een uur a anderhalf uur, afhankelijk van de grootte van de aardappel.
  • Haal de uit de folie en snij voorzichtig open. Lepel de aardappelvulling uit de aardappel (voorzichtig zodat de schil niet scheurt) en doe in een kom. Herhaal dit met de overige 3 aardappels.
  • Breng de vulling op smaak met peper en zout en voeg de kruidenboter, creme fraiche, kaas en wat bieslook toe. Meng goed, dit moet de structuur van aardappelpuree zijn.
  • Vul de aardappel schillen met de puree, verdeel nog wat cheddar over elke aardappel en bak nogmaals af totdat de cheddar is gesmolten, zo'n 5 a 10 minuten.
  • Dien direct op.