Go Back

banoffee taart

banoffee taart
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 d
Gang: toetje, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Porties: 1 taart

Equipment

  • taartvorm van 22 cm

Ingrediƫnten

Voor de bodem

  • 250 gram digestive
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten

Voor vulling

  • 1 blik dulche de leche
  • 3 bananen in plakjes gesneden
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker (ik doe niet teveel omdat de toffee laag al zoet genoeg is)
  • 1 blokje pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Maal de digestive koekjes fijn tot een poeder (ik doe dit in een blender), voeg hier de gesmolten boter aan toe en meng. Druk dit stevig aan in je taartvorm. Bak 15 minuten af en laat dan afkoelen.
  • Vul de bodem voorzichtig met de dulche de leche. Wanneer dit helemaal is afgekoeld kan het best uitharden. Warm het dan eerst even op wanneer je het op de taartbodem doet, anders heb je kans dat je de bodem kapot maakt.
  • Verdeel de plakjes banaan over de dulche de leche.
  • Klop de slagroom op met de suiker tot stevig en verdeel dit weer over de banaan. Rasp wat chocolade over de taart.
  • Laat een paar uur opstijven in de koelkast voordat je de taart opdient.