Go Back

Lowcarb amandelmeel pancakes

Lowcarb amandelmeel pancakes
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: amandelmeel, pancakes, pannenkoeken
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 100 gram amandelmeel
  • 120 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl vanille essence
  • olie of boter om de pancakes in te bakken
  • Optioneel: 1 el erythritol door het beslag

Instructies

  • Klop de eieren op met de melk, de vanille essence, het zout en de bakpoeder. Meng dan de amandelmeel erdoorheen. Je wil een dik beslag hebben dat nog wel van je lepel afloopt. Amandelmeel zuigt veel vocht op dus als het te dun is, laat het even staan. Als het te dik is, voeg nog wat melk toe.
  • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak 2 pancakes tegelijk in de pan, 2 el beslag per pancake. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  • Dien op met lowcarb siroop en vers fruit.