Ga terug
–+ servings
champignonsoep
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Champignonsoep

Een heerlijke, snelle, makkelijke en kruidige champignonsoep
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch, Soep
Keuken: nederlands
Trefwoord: champignonsoep, kippensoep, vegetarisch
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • takje tijm
  • 2 el bloem
  • 1 el pittige paprikapoeder
  • 1 el sojasaus
  • 250 ml melk
  • 750 ml groente bouillon
  • klontje boter
  • creme fraiche om mee te serveren

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de champignons toe en bak mee totdat al het vocht dat eruit gekomen is verdampt is.
  • Voeg de tijm en de paprikapoeder aan de pan toe, roer een paar minuten door tot alle geuren van de kruiden zijn vrijgekomen. Meng de melk met de bloem totdat er geen klontjes in zitten. Voeg toe aan de pan en roer door.
  • Voeg nu ook de sojasaus en de bouillon toe.
  • Laat dit nog 10 minuten pruttelen. Proef nu even of je soep voldoende op smaak is of dat je nog wat peper of zout wil toevoegen. Serveer met een eetlepel creme fraiche.