Ga terug

Pavlova met fruit

Pavlova met Griekse yoghurt, aardbeien, munt en honing
Bereidingstijd30 min
Totale tijd2 uur 30 min
Gang: Nagerecht, toetje, Tussendoortje
Keuken: russisch
Trefwoord: fruit, merengue, pavlova, slagroom, toetje
Porties: 8

Ingrediƫnten

  • 150 gram eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl cream of tartar
  • 1 el maizena
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 500 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 el kristalsuiker
  • handje munt, fijngehakt
  • honing naar smaak

Instructies

  • Klop de eiwitten op met de cream of tartar totdat het al een beetje stijfgeklopt is. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en klop helemaal stijf en zodat alle suikerkorrels opgelost zijn. Voeg de maizena toe en klop nog 30 seconden door.
  • Verhit de oven voor op 130 graden.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier. Wanneer je de pavlova opdient op een schaal of plateau zou je eerst die vorm op het bakpapier kunnen natrekken met een pen zodat je weet dat het past. Verdeel de pavlova in deze vorm, zorg dat de bovenkant plat is zodat je daar later het fruit op kan leggen. Trek met de bolle kant van een lepel langs de zijkant omhoog voor dit mooie patroon.
  • Schuif de meringue de oven in en verlaag de temperatuur direct naar 90 graden. Bak 1.5 a 2 uur (afhankelijk van hoe hoog je pavlova is) af en zet de oven uit. Probeer in de tussentijd niet de oven open te trekken, dit kan scheuren veroorzaken. Laat de meringue in de oven afkoelen, maar met de deur op een kiertje (je kunt een houten baklepel tussen de deur doen).
  • Wanneer de pavlova helemaal afgekoeld is en het is tijd om op te dienen, meng de aarbeien met de munt en de 2 el suiker. Verdeel de Griekse yoghurt over de pavlova (daarom is een platte bovenkant handig) en daarna het aardbeien mengsel. Verdeel nog wat honing over het geheel en dien op.