Ga terug
–+ servings

Pitabroodjes

Pitabroodjes
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: pitabroodjes
Servings: 8

Ingrediënten

  • 320 gram lauwwarm water
  • 7 gram droge instant gist
  • 500 gram patentbloem
  • 10 gram zout
  • 30 gram olijfolie
  • 15 gram suiker

Instructies

  • Meng het water met de gist, patentbloem, suiker, zout en olijfolie en meng tot een soepel deeg (ong 5 minuten in de keukenmachine). Laat rijzen tot verdubbeld in formaat, ongeveer een uur.
  • Sla de lucht uit het deeg en vorm in 8 porties. Vorm elk portie in een bolletje zoals je ziet in het filmpje. Bebloem en dek af met een theedoek en laat 30 min rijzen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 230 graden.
  • Bebloem een houten snijplank en duw/rek/rol 2 bolletjes uit tot een pita. Schuif deze de oven in en bak 5 minuten af, tot de pita's lekker bol staan. Herhaal met de rest. (Ik bak 2 pita's per keer zodat je niet elke keer de ovendeur open en dichtdoet, je hebt namelijk die hitte nodig zodat het deeg oppuft.
  • Bewaar in een schone theedoek terwijl je de rest bakt.