Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
perzik galette
perzik galette
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Amerikaans, Frans
Trefwoord:
perzik galette
Servings:
6
Ingrediënten
1
rol
taart en quichedeeg
3
perzikken
40
gram
kristalsuiker (+ extra voor op de deegrand)
1
tl
kaneelpoeder
1
tl
vanille extract
1
ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de perzik in dunne partjes en meng met de suiker, kaneel en het vanille extract.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de perzik in het midden, houd een rand vrij van ongeveer 3 cm.
Vouw de rand terug over de perzik. Smeer in met opgeklopt ei en strooi wat extra suiker over de rand.
Bak 20 minuten af totdat het deeg goudbruin is en de perzik zacht.
Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en serveer de galette dan met een bolletje ijs.