Trefwoord: alfredo, champignonsoep, kipfilet, pasta
Servings: 4
Ingredients
300grampene
2kipfilets, in blokjes gesneden
500gramchampignons in plakjes gesneden
1 klontjeboter
200mlmelk (hou meer achter de hand)
3tenenknoflook, fijngehakt
90gram parmezaanse kaas
1tlItaliaanse kruiden
75grammozzarella, geraspt
peper en zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pene volgens instructie al dente in gezouten water.
Verhit de boter, breng de kip op smaak met peper en zout en bak gaar in de koekenpan. Haal de kip uit de pan en bak de champignons totdat deze bruin zijn, voeg de knoflook toe en roer nog even door.
Schenk de melk in de pan en doe de parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden erbij. Roer door totdat de kaas gesmolten is. Doe de pene en de kip in de pan. Als de saus te dik is kan je nog wat melk toevoegen. Is het heel dun? Laat dan nog even op het vuur staan.
Proef de saus om te kijken of deze voldoende op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Doe het geheel in een ovenschaal, top met mozzarella en bak nog even af totdat de mozzarella gesmolten is. Serveer daarna direct.