Ga terug
–+ servings
Pasta al forno
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pasta al forno

Pasta al forno
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd44 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta al forno
Porties: 4

Ingrediënten

  • 225 gram rigatoni
  • 1 el olie
  • 300 gram worst (Italiaanse of braadworst)
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn (optioneel)
  • 500 ml passata
  • 50 gram geraspte parmezaan
  • 400 gram spinazie
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 1 zakje geraspte mozzarella (a 150 gram)

Instructies

  • Kook de rigatoni in gezouten water tot net niet al dente. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan. Haal de worst uit het velletje en rul grof los. Voeg, wanneer de worst begint te verkleuren, de champignons toe en bak mee tot deze bruin gebakken zijn.
  • Voeg de knoflook, tijm en tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met de rode wijn (optioneel) en laat pruttelen tot de meeste vocht weer verdampt is.
  • Voeg de passata en de Parmezaan toe, breng op smaak met peper en zout, en laat 10 minuten pruttelen. Voeg op het einde de spinazie toe en meng door tot de spinazie geslonken is.
  • Smelt intussen in een steelpan de boter en voeg de bloem toe. Bak 2 minuten mee zodat de bloem kan garen en schenk dan beetje bij beetje, al roerend, de melk erbij tot je een dikke saus hebt. Breng op smaak met zout.
  • Meng de pasta met de saus, proef of je nog verder op smaak moet brengen met zout, en doe in een ovenschaal. Verdeel de bechamel over de pasta en dan de geraspte mozzarella. Bak af in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is, zo'n 10 minuten. Serveer vervolgend direct.