Ga terug
+ servings

Mosselen in papillot met Boursin Knoflook & fijne kruiden

Mosselen in papillot met Boursin Knoflook & fijne kruiden
Bereidingstijd17 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Mosselen in papillot met Boursin Knoflook & fijne kruiden
Servings: 4

Equipment

  • stevig aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1.5 kg Hollandse mosselen
  • 1 venkelknol
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 1 bosje dille
  • 3 el Boursin Knoflook & fijne kruiden
  • scheut droge witte wijn of wit druivensap

Instructies

  • Spoel de mosselen grondig in koud water en verwijder kapotte exemplaren. Laat uitlekken.
  • Halveer de venkel en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snipper het sjalotje fijn. Rasp de schil van de citroen en pers een beetje sap uit.
  • Meng in een kom de Boursin met 2 el citroensap, de rasp van een halve citroen en een scheutje druivensap en roer door. Voeg de venkel, sjalot en dille toe, breng op smaak met peper en zout en meng door.
  • Verdeel de mosselen over stevige aluminiumfolie en schep op elk portie mosselen twee flinke eetlepels Boursin mengsel.
  • Vouw de folie tot een los, maar goed gesloten zakje. Zorg dat de bovenkant wat ruimte laat zodat de mosselen zich kunnen openen tijdens het garen.
  • Leg de pakketjes op de barbecue, bij voorkeur op een plek waar ze gelijkmatig hitte krijgen maar niet pal boven het vuur. Laat 8 tot 10 minuten garen tot de mosselen zich hebben geopend. Serveer de mosselen in het ‘en pappillotte’ zakje en laat de gasten het aan tafel openen.