Spoel de mosselen grondig in koud water en verwijder kapotte exemplaren. Laat uitlekken.
Halveer de venkel en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snipper het sjalotje fijn. Rasp de schil van de citroen en pers een beetje sap uit.
Meng in een kom de Boursin met 2 el citroensap, de rasp van een halve citroen en een scheutje druivensap en roer door. Voeg de venkel, sjalot en dille toe, breng op smaak met peper en zout en meng door.
Verdeel de mosselen over stevige aluminiumfolie en schep op elk portie mosselen twee flinke eetlepels Boursin mengsel.
Vouw de folie tot een los, maar goed gesloten zakje. Zorg dat de bovenkant wat ruimte laat zodat de mosselen zich kunnen openen tijdens het garen.
Leg de pakketjes op de barbecue, bij voorkeur op een plek waar ze gelijkmatig hitte krijgen maar niet pal boven het vuur. Laat 8 tot 10 minuten garen tot de mosselen zich hebben geopend. Serveer de mosselen in het ‘en pappillotte’ zakje en laat de gasten het aan tafel openen.