Lobster rolls - kreeft op een brioche broodje
Lobster rolls - kreeft op een brioche broodje
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd10 minuten min
Gang: lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kreeft
Servings: 2 broodjes
- 2 kreeftenstaarten a 130 gram per stuk (of ongeveer 200 gram kreeft in totaal)
- 1 el mayonaise
- 1 el gesmolten boter
- 1 el citroensap
- versgemalen zwarte peper
- 2 brioche broodjes
- bieslook
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
Kook de kreeft gaar. Voor een hele kreeft geldt 1 minuut per 100 gram, voor kreeftenstaart geldt 1 minuut per 30 gram.
Haal het vlees uit de kreeft, snij in grove stukken. Breng op smaak met de mayonaise, gesmolten boter, citroensap en wat versgemalen zwarte peper.
Snij de broodjes aan de bovenkant open, verdeel de kreeft over de 2 broodjes en garneer met wat verse bieslook. Dien direct op.