Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella
Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: kip gevuld met pesto en mozzarella
Servings: 2
- 2 kipfilets
- 1 bol mozzarella, drooggedept en in plakken gesneden
- 2 el pesto
- 1 ei, losgeklopt
- 50 gram paneermeel
- peper en zout
- zonnebloemolie
- Snij de kip in, zodat je 'm kunt openklappen. Bedek met huishoudfolie en sla plat met een vleeshamer of iets anders zwaars. 
- Verdeel een eetlepel pesto over een kant en leg daar de helft van de mozarella op. Vouw de kip dicht en maak vast met sateprikkers. 
- Breng de kip op smaak met peper en zout. Haal dan door het losgeklopte ei en dan door de paneermeel. 
- Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Leg de kip, wanneer de olie heet is, in de pan en bak aan beide kanten tot goudbruin en gaar. 
- Serveer met een simpele salade en/of (geroosterde) aardappelen.