Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella
Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: kip gevuld met pesto en mozzarella
Servings: 2
- 2 kipfilets
- 1 bol mozzarella, drooggedept en in plakken gesneden
- 2 el pesto
- 1 ei, losgeklopt
- 50 gram paneermeel
- peper en zout
- zonnebloemolie
Snij de kip in, zodat je 'm kunt openklappen. Bedek met huishoudfolie en sla plat met een vleeshamer of iets anders zwaars.
Verdeel een eetlepel pesto over een kant en leg daar de helft van de mozarella op. Vouw de kip dicht en maak vast met sateprikkers.
Breng de kip op smaak met peper en zout. Haal dan door het losgeklopte ei en dan door de paneermeel.
Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Leg de kip, wanneer de olie heet is, in de pan en bak aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
Serveer met een simpele salade en/of (geroosterde) aardappelen.