Ga terug
–+ servings

Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella

Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: kip gevuld met pesto en mozzarella
Servings: 2

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 bol mozzarella, drooggedept en in plakken gesneden
  • 2 el pesto
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gram paneermeel
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Snij de kip in, zodat je 'm kunt openklappen. Bedek met huishoudfolie en sla plat met een vleeshamer of iets anders zwaars.
  • Verdeel een eetlepel pesto over een kant en leg daar de helft van de mozarella op. Vouw de kip dicht en maak vast met sateprikkers.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Haal dan door het losgeklopte ei en dan door de paneermeel.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Leg de kip, wanneer de olie heet is, in de pan en bak aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
  • Serveer met een simpele salade en/of (geroosterde) aardappelen.