Kipgehaktballen met chorizo in een tomatensaus
Kipgehaktballen met chorizo in een tomatensaus
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Kipgehaktballen met chorizo in een tomatensaus
Servings: 2
Voor de kipgehaktballen
- 300 gram kipgehakt
- 1 ei
- 75 gram paneermeel
- peper en zout
Voor de saus
- 1 el zonnebloemolie
- 100 gram chorizo, in blokjes gesneden
- 1 chilipeper, fijngehakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el zongedroogde tomaat, fijngehakt
- 2 el tomatenpuree
- 1 blik tomaten pulpo
- 200 gram spinazie
- peper en zout
Verder
- witte rijst
- verse peterselie
- creme fraiche naar smaak
Maak de kipgehaktballen klaar door het kipgehakt te mengen met de panko, het ei en breng op smaak met peper en zout. Draai ballen van ongeveer 2cm diameter en zet opzij.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de chorizo aan tot krokant. Haal de chorizo uit de pan en bak de kipgehaktballen rondom aan tot goudbruin.
Voeg de knoflook, chili en zongedroogde tomaat toe en bak een minuut of 2 mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook 2 minuten mee. Voeg daarna de pulpo toe en de uitgebakken chorizo en laat nu 15 minuten pruttelen op laag vuur tot de saus is ingedikt. Voeg intussen beetje bij beetje de spinazie toe en kook mee tot dit is geslonken.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met witte rijst, verse peterselie en creme fraiche.