Kipgehaktballen in een curry pindasaus
Kipgehaktballen in een curry pindasaus
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: kipgehaktballen
Servings: 2
Voor de gehaktballen
- 300 gram kipgehakt
- 2 el sojasaus
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- 50 gram panko
Voor de saus
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl gember, fijngegakt
- 1 pak choi, in dunne reepjes gesneden
- 1 el curry poeder
- 1 tl sambal
- 250 ml kippenbouillon
- 75 gram pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 2 el sojasaus
- 2 el citroensap
- fijngehakte chilipeper, koriander en pinda's
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen en maak ballen van ongeveer 2cm diameter.
Verhit de olie in een koekenpan, bak de ballen aan tot rondom goudbruin en haal uit de pan. Voeg de knoflook en gember toe, bak even mee en voeg dan de pak choi toe en bak mee tot dit geslonken is.
Voeg de currypoeder, sambal, kippenbouillon, pindakaas en kokosmelk toe en roer door tot alles gemengd is. Doe de kipgehaktballen terug in de pan en laat 10 minuten sudderen.
Voeg als laatste de sojasaus en citroensap toe en proef of je nog meer op smaak moet brengen met zout.
Dien op met witten rijst en garneer met chilipeper, koriander en pinda's. Dien direct op.