Ga terug
+ servings

Kip katsu sando

Kip katsu sando
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: lunch
Keuken: Japans
Trefwoord: katsu sando
Servings: 1

Ingredients

  • 2 sneeën melkbrood
  • 1 kipfilet
  • bord met panko
  • 1 ei, losgeklopt op een bord
  • 50 gram witte kool, in fijne reepjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in fijne halve ringen gesneden
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl azijn
  • peper en zout
  • okonimi saus
  • zonnebloemolie

Instructions

  • Sla de kipfilet plat tot ongeveer 3 mm dik. Breng op smaak met peper en zout, wentel eerst door het ei en dan door de panko.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar.
  • Meng intussen de witte kool, rode ui, mayonaise en azijn en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Smeer het brood in met wat okonomi saus, verdeel (naar smaak) de koolsalade hier overheen en leg de gebakken kip erop. Sluit af met de 2e snee brood en snij diagonaal door midden. Serveer direct.