Griekse kofta
Griekse kofta met tomaat, ui en courgette
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: courgette, Gehaktballen, griekse yoghurt, kofta, recept
Servings: 4
Voor de gehaktballen
- 500 gram gehakt
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el komijn
- 1 el oregano
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Voor de saus
- 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
- 2 uien, gesnipperd
- 2 courgettes, in blokjes gesneden
- 2 paprika's, in blokjes gesneden
- 1 tl komijn
- 1 tl kaneel
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- peper en zout
Breng het gehakt op smaak met peper en zout, knoflook, komijn, oregano en paprikapoeder. Kneed samen met het paneermeel en de ei en maak medium balletjes.
Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin. Voeg dan de ui, paprika en courgette toe en bak mee.
Wanneer de ui, paprika en courgette wat zachter zijn voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de komijn, kaneel, paprikapoeder en oregano. Laat dit een half uurtje pruttelen. Zo trekken alle smaken goed in de groenten en zijn de groenten zacht gestoofd.
In de tussentijd kan je de rijst gaar koken en de tzatziki maken.
Proef op het einde of de saus nog meer op smaak moet worden gebracht met peper en zout. Serveer de kofta met witte rijst en tzatziki.