Ga terug
–+ servings

Garnalen in een romige chipotle saus

Garnalen in een romige chipotle saus
Bereidingstijd29 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Garnalen in een romige chipotle saus
Servings: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 12 grote garnalen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el diced chipotle van La Morena (meer of minder mag dus ook)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 tl knoflook, fijngehakt
  • 150 ml kippenbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 2 handen spinazie
  • peper en zout
  • verse koriander, naar smaak, fijngehakt
  • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Maak de garnalen schoon, dep goed droog. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de garnalen, de diced chipotle en komijnpoeder toe en bak 2 minuten aan.
  • Voeg de sjalot en knoflook toe en bak mee tot de sjalot zacht is.
  • Voeg de kippenbouillon en de slagroom toe. Laat nu zachtjes pruttelen totdat de saus dik genoeg is.
  • Voeg als allerlaatst de spinazie toe en roer door tot dit geslonken is. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Meng wat fijngehakte koriander met de rijst. Dien de rijst op met de garnalen in saus en de komkommer.