Focaccia pizza met pesto, spinazie en burrata
Focaccia pizza met pesto, spinazie en burrata
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd1 uur uur 40 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: focaccia pizza
Servings: 2
Voor het deeg
- 7 gram gedroogde instant gist
- 165 gram lauwwarm water
- 250 gram patentbloem
- 30 gram olijfolie
- 5 gram zout
- + extra olijfolie
Voor de pizza
- 3 el pesto
- handje verse babyspinazie
- 1 grote bol burrata
- groene kiemen
- versgemalen peper en chili vlokken
Meng de gist met het water en klop door. Ligt je gist al lang, laat dit mengsel dan 10 minuten staan. Het moet gaan schuimen, dan weet je dat je gist actief is en leeft. Doet het niets, dan is de kans groot dat je gist dood is en kan je beter een ander zakje gebruiken.
Voeg de patentbloem, olie en zout toe en kneed (ik doe dit altijd in mijn standmixer op stand 4/6) tot een soepel deeg. Dat houdt in een deeg zonder duidelijke structuur, een glad deeg. Vet de kom in met olie en laat je deeg rijzen tot verdubbeld. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de temperatuur in huis maar houd rekening met minimaal een uur.
Verwarm de oven voor op 230 graden (boven- en onderwarmte).
Doe een beetje olijfolie op een met bakpapier beklede bakplaat en kiep je gerezen deeg hierop. Doe ook wat olie over het deeg of over je handen (het is een plakkerig deeg en zo blijft het niet aan je handen plakken) en duw met je vingers uit tot een pizzavorm. Laat de rand ietsjes dikker dan de binnenkant.
Verdeel de pesto en de spinazie over de pizza en bak 10 a 15 minuten af tot goudbruin en gaar. Je kunt dit checken door de pizza voorzichtig op te tillen en de onderkant te bekijken.
Verdeel de burrata over de pizza en garneer met kiemen. Breng op smaak met versgemalen peper en chilivlokken en dien direct op.