Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Chocolade pots de crème
Chocolade pots de crème
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
10
minuten
min
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Frans
Trefwoord:
pots de creme
Servings:
4
Equipment
4 bakjes of glazen
Ingredients
250
ml
slagroom
50
gram
kristalsuiker
1
tl
vanille extract
120
gram
pure chocolade, fijngehakt
snufje zout
Instructions
Verhit de slagroom met de suiker, de vanille en een snufje zout in een steelpan tot het net niet kookt. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe.
Laat 2 minuten staan en roer dan door totdat je een gladde saus hebt.
Verdeel over 4 bakjes of glazen en zet in de koelkast, minimaal 2 uur.
Serveer met een toef slagroom en eventueel wat geschaafde chocolade. Je kunt dit 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren.