Chipotle kip taco's met ananas salsa
Chipotle kip taco's met ananas salsa
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd29 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Chipotle kip taco's met ananas salsa
Servings: 6 taco's
Voor de salsa
- 150 gram ananas, in kleine stukjes gesneden
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 1 jalapeno, in kleine stukjes gesneden
- handje koriander, fijn gehakt
- sap van een kwart limoen
Voor de taco's
- 1 el olie (+extra voor het bakken van de taco's)
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 1/2 rotisserie kip of 2 gebakken kipfilets, uit elkaar getrokken
- 3 a 4 el chipotle saus (ik gebruik die van La Morena)
- 6 kleine tortilla's
- 100 gram texmex geraspte kaas
- creme fraiche
Meng voor de salsa alle ingrediënten en breng op smaak met zout. Zet opzij.
Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui aan. Voeg de uit elkaar getrokken kip toe samen met de chipotle saus. Roer even door, haal uit de pan en zet opzij.
Verhit een klein beetje olie in de pan, voeg de tortilla toe en verdeel wat geraspte kaas en kip over één helft. Laat even bakken op laag vuur tot de kaas gesmolten is en de tortilla goudbruin en vouw dubbel.
Serveer met de salsa en creme fraiche.