Ga terug
–+ servings
Romige pistache pesto pasta
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Romige pistache pesto pasta

Romige pistache pesto pasta
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Romige pistache pesto pasta
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de pesto

  • 1 teen knoflook (of 2 kleine)
  • 30 gram pistache noten ongezouten (gepeld)
  • 15 gram basilicum blaadjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 el fijngeraspte parmezaanse kaas
  • zout

Verder

  • 150 gram spaghetti
  • 1 el boter
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml room
  • 30 gram geraspte Parmezaanze kaas
  • 1 bol burrata
  • peper en zout

Instructies

  • Stamp in een vijzel de knoflook met een snufje zout fijn. Voeg de pistachenoten toe en stamp fijn. Voeg de basilicum toe en stamp en maal ook dit fijn. Meng de olijfolie en Parmezaan erdoorheen, breng genoeg op smaak met zout. Zet opzij.
  • Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
  • Verhit, wanneer de pasta bijna klaar is, de boter in een koekenpan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de room en de Parmezaan toe en roer door tot de kaas gesmolten is. Voeg de pesto, de pasta en een juslepel pastawater hier aan toe en meng goed door, proef of je verder op smaak moet brengen met peper en/of zout. (Houd er rekening mee dat roomsauzen na het afkoelen nog flink stollen dus je wil de saus wat dunner op dit moment.)
  • Verdeel de pasta over 2 borden en serveer met de burrata.