Ga terug
–+ servings
Garnalen met feta uit de oven
Recept afdrukken
3.84 van 6 stemmen

Garnalen met feta uit de oven

Garnalen met feta uit de oven
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: Garnalen met feta uit de oven
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 3 tomaten, in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 12 rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt en drooggedept
  • 100 gram feta, in grote stukken
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • verse peterselie en dille, fijngehakt
  • optioneel: chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de olie in een ovenschaaltje, voeg de tomaat, knoflook en garnalen toe toe. Meng door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de feta over de garnalen, houd in die grote stukken.
  • Strooi de oregano eroverheen en bak 20 minuten af in de oven tot de garnalen gaar zijn en de tomaat en feta zacht.
  • Garneer met wat verse peterselie en dille en als je dat lekker vindt, wat chilivlokken. Serveer met stokbrood en Griekse yoghurt of tzatziki.