Garnalen met feta uit de oven
Garnalen met feta uit de oven
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd29 minuten min
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: Garnalen met feta uit de oven
Servings: 2
- 4 el olijfolie
- 3 tomaten, in grove stukken gesneden
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 12 rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt en drooggedept
- 100 gram feta, in grote stukken
- 1 tl oregano
- peper en zout
- verse peterselie en dille, fijngehakt
- optioneel: chilivlokken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de olie in een ovenschaaltje, voeg de tomaat, knoflook en garnalen toe toe. Meng door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de feta over de garnalen, houd in die grote stukken.
Strooi de oregano eroverheen en bak 20 minuten af in de oven tot de garnalen gaar zijn en de tomaat en feta zacht.
Garneer met wat verse peterselie en dille en als je dat lekker vindt, wat chilivlokken. Serveer met stokbrood en Griekse yoghurt of tzatziki.