Ga terug
+ servings
Griekse pita met citroenkip en oregano frietjes
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Griekse pita met citroenkip

Griekse pita met citroenkip
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de kip

  • 500 gram schoongemaakte kippendij
  • 2 el olijfolie
  • sap van een citroen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el oregano
  • peper en zout naar smaak

Voor de frietjes

  • 500 gram aardappels, in frieten gesneden
  • 2 el olie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout naar smaak

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de kip en laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de ingrediënten voor de frietjes en bak deze voor 25 minuten in het midden van de oven.
  • Hussel de frietjes door en schuif terug in het midden van de oven. Leg de kip op een andere met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze relatief hoog in de oven. Bak nog eens 15 minuten af.
  • Snij de kip in reepjes en schuif terug de oven in. Zet de oven op de grilstand en bak de kip voor nog eens 5 minuten om de kip wat bruiner te krijgen.
  • Serveer de kip en de frietjes met een verse pita, tzatziki, feta en andere toppings naar keuze.