Ga terug
+ servings
French toast met gekarameliseerde Pink Lady® appels
Recept afdrukken
Laat je review achter!

French toast met gekarameliseerde Pink Lady® appels

French toast met gekarameliseerde Pink Lady® appels
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd38 minuten
Gang: Breakfast, lunch
Keuken: American
Trefwoord: French toast met gekarameliseerde Pink Lady® appels
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de French toast

  • 8 sneetjes oud brioche brood
  • 4 eieren
  • 115 ml melk
  • 50 ml honing
  • 2 el creme fraiche (+extra voor garnering)
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • boter

Voor de gekarameliseerde appels

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram honing
  • snufje zout
  • 2 Pink Lady appels, ontkernd en in partjes gesneden

Instructies

  • Verwarmde oven voor op 180 graden.
  • Verhit voor de appels de boter, honing en het zout in een koekenpan. Voeg de appels toe en roer regelmatig door. Bak de appels zo'n 10 minuten, tot gaar en zacht.
  • Maak intussen de custarddoor de eieren met de melk, honing, creme fraiche, vanille en zout op te kloppen.
  • Verhit wat boter in de pan, haal het brioche brood aan beide kanten door de custard en bak in de pan. Het is oke om in batches te doen, want het gaat toch nog de oven in. Bak aan beide kanten tot goudbruin en leg dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest.
  • Bak alle wentelteefjes nog eens 8 minuten in de oven.
  • Serveerde wentelteefjes met gekarameliseerde appels, wat creme fraiche en optioneel wat extra honing.