Ga terug
–+ servings
Tahin caesar salade
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Tahin caesar salade

Tahin caesar salade
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Tahin caesar salade
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 kippendij filets, schoongemaakt
  • 2 eieren
  • 1 el tahin
  • 1 el mayonaise
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl ansjovispasta (of 1 a 2 ansjovisfilets)
  • 1 el citroensap
  • 20 gram parmezaanse kaas, geraspt (+ extra voor garnering)
  • 200 gram romaine sla, gewassen en in repen gesneden
  • 4 radijsjes, in plakjes gesneden
  • 1 snee oud brood
  • snuf knoflookpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de kip op smaak met peper en zout en smeer in met een halve eetlepel olie. Bak 20 minuten in de oven, tot de kip gaar is.
  • Breng intussen een pan water aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de eieren toe, kook 6 a 7 minuten. Giet af en spoel direct af met koud water.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het oude brood aan tot goudbruin. Zet het vuur uit en voeg een snuf knoflookpoeder toe. Meng door.
  • Verhit de resterende halve eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip kort aan beide kanten aan tot krokant. Haal uit de pan en snij in reepjes.
  • Maak de dressing door de tahin, mayonaise, knoflook, ansjovispasta, citroensap en parmezaan te mengen.
  • Voeg de sla, radijs, kip en croutons toe en meng goed door. Verdeel over 2 borden. Pel de eieren en snij in kwart en leg op de salade. Serveer met extra parmezaanse kaas.