Ga terug
–+ servings
Keftedes saganaki
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Keftedes saganaki

Keftedes saganaki
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Keftedes saganaki
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 1 ui, geraspt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • bosje peterselie, fijngehakt (+extra voor garnering)
  • peper en zout

Voor de saus

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (gebruik altijd Mutti)
  • 1 tl oregano
  • 40 gram feta (+extra voor garnering)
  • peper en zout

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, ui, komijnpoeder, kaneel en peterselie en breng op smaak met peper en zout. Maak gehaktballen van ongeveer 5cm in diameter.
  • Bak de gehaktballen in een koekenpan tot ze rondom bruin gebakken zijn en bijna gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg aan dezelfde pan de knoflook toe en bak kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Pas op met het zout want de saus laten we nog inkoken waardoor de smaken nog wat sterker worden.
  • Voeg de gehaktballen toe en laat 15 minuten pruttelen op laag vuur tot de saus is ingekookt. Roer af en toe een beetje door. Vind je de saus te droog worden, dan kun je een klein beetje water toevoegen, maar die 15 minuten wil je wel aanhouden om de zurigheid uit de tomaat te koken. Voeg op het einde 40 gram verkruimelde feta toe en roer door.
  • Serveer de gehaktballen in tomatensaus gegarneerd met extra feta en peterselie. Dien op met tzatziki en stokbrood of rijst. Een Griekse salade van komkommer, tomaat en olijfolie is er ook lekker bij!