Ga terug
–+ servings
Rijst met ketjap kip en een pittig ei
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Rijst met ketjap kip en een pittig ei

Rijst met ketjap kip en een pittig ei
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Rijst met ketjap kip en een pittig ei
Porties: 2

Ingrediënten

  • gekookte witte rijst, hoeveelheid naar keuze
  • 2 el olie
  • 390 gram kippendij, in blokjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 3 bosuien, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus (+xtra)
  • chiliolie naar smaak
  • 2 eieren
  • verse koriander

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, voeg de kip met de paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de kip op hoog vuur aan tot bruin gebakken.
  • Voeg de ui, de helft van de bosui, knoflook en gember toe en bak 4 a 5 minuten op laag vuur mee tot de ui zacht is.
  • Voeg de ketjap manis en de sojasaus toe en laat op laag vuur pruttelen terwijl je de eieren bakt.
  • Verhit in een andere koekenpan de overige eetlepel olie, de chiliolie naar smaak (mijn chili olie was niet zo pittig dus ik heb een ruime eetlepel toegevoegd) en de andere helft van de bosui toe en bak de bosui kort.
  • Voeg dan eieren toe aan de pan en bak op hoog vuur, schep af en toe de chili olie over de eieren heen.
  • Dien het bord op met de gekookte rijst, de kip en als laatste een gebakken ei. Schenk nog een beetje sojasaus over het ei (ipv zout) en garneer met verse koriander. Dien direct op.